Záchranári v Tatrách pomáhali v noci zablúdeným turistom

30.09.2005 Poprad

Vysoké Tatry 30. septembra (TASR) - Dvom slovenským turistkám, ktoré už za tmy začali schádzať zo Skalnatého plesa do Tatranskej Lomnice a zablúdili v oblast...
Vysoké Tatry 30. septembra (TASR) - Dvom slovenským turistkám, ktoré už za tmy začali schádzať zo Skalnatého plesa do Tatranskej Lomnice a zablúdili v oblasti Čučoriedok, pomáhali v noci na dnešok záchranári z oblastného strediska Vysoké Tatry.

S turistkami sa skontaktovali telefonicky, zistili ich presnú polohu a vydali sa im pomôcť. Obidve bez zranení odprevadili do Tatranskej Lomnice.
Ďalšiu nočnú akciu absolvovali záchranári v Západných Tatrách, kde tma zastihla 37-ročného turistu. Ako oznámila jeho manželka, nemal pri sebe svetlo, nevedel sa zorientovať, a teda nemohol pokračovať v túre. Záchranári sa viackrát pokúšali s turistom spojiť telefonicky, aby mohli určiť polohu, kde sa nachádza, avšak neúspešne.
Do rána prepátrali celú oblasť Žiarskej, Jamnickej a Roháčskej doliny. Pátracia akcia sa skončila krátko pred siedmou hodinou ráno. Turista sa sám vrátil na Žiarsku chatu, kde bol ubytovaný.
 

Vyberte región

mark